Samtykke forklart gjennom det å servere te. “If you’re still struggling with consent just imagine instead of initiating sex you’re making them a cup of tea”.
(Norsk versjon) Samtykke forklart gjennom det å servere te. “If you’re still struggling with consent just imagine instead of initiating sex you’re making them a cup of tea.”
Tilpasset yngre barn. I filmen lærer barn om hva samtykke betyr, og hvordan barn bestemmer over kroppen sin.
“En jente i klassen til Hugo har fortalt moren sin at Hugo har bedt henne om å dra ned buksa“. Steinar Hvål gjennomfører en samtale med Hugo om hva som har skjedd.
Mange er usikre på hvordan de kan snakke med barn om seksuelle overgrep. “Kroppen min eier jeg” tegnefilmene gjør det enklere å snakke om dette.
Formidlingsfilm for og med unge om hvordan man kan oppfatte og kommunisere seksuelt samtykke. Det overordnede målet er å forebygge seksuelle krenkelser og overgrep.
Ønsker du å holde foredrag for barn og unge om deling av seksualiserte bilder? Undervisningsopplegget “Delbart?” er tilrettelagt slik at også andre enn politiet kan holde foredrag. Se mer informasjon på www.politiet.no/delbart.
Hvor går grensene for hva som er vanlig seksuell utforsking og lek, og over i det som kan kalles problematisk og skadelig seksuell atferd? Når er seksualiteten preget av gjensidighet, respekt og samtykke, og vet barn og ungdom når grensene brytes?
Hvorfor og hvordan lære unga våre om sex? Gode samtaler skjer i møter mellom mennesker som har tillit og respekt til hverandre. Derfor vet vi at samtaler om seksualitet ikke bør overlates til «eksperter», men gjennomføres av personer som barn og ungdom har rundt seg i hverdagen.
Noe seksuell atferd hos barn og unge kan bekymre oss og være direkte skadelig. Da er det viktig at du som voksen griper inn. Animasjonsfilm basert på verktøyet “Trafikklyset” – utviklet i 2019 av RVTS Øst og Statens Barnehus.
En ressursside for fagpersoner om sunn seksuell utvikling, og håndtering av bekymringsfull og skadelig seksuell atferd.
Nettsiden er utviklet av de regionale ressurssentrene om vold, traumatisk stress og selvmordsforebygging (RVTS).
Prosjektansvarlig: Psykolog phd Oddfrid Skorpe Tennfjord, RVTS Midt
Redaksjonsansvarlig: Psykologspesialist Steinar Hvål. RVTS Vest
Webansvarlig: Spesialkonsulent Sylvia Haukanes, RVTS Vest
Illustrasjoner: Jens A. Larsen Aas
Illustrasjoner: Pixabay
RVTS NORD
Fiolvegen 15
9016 Tromsø
77 75 43 80
rvtsnord@unn.no
RVTS MIDT
Prinsens gate 1a
7013 Trondheim
72 82 20 05
rvts@stolav.no
RVTS VEST
Ulriksdal 2
5009 Bergen
55 97 66 95
rvts@helse-bergen.no
RVTS ØST
Gullhaugveien 1-3
0484 Oslo
22 58 60 00
post@rvtsost.no
RVTS SØR
Universitetsveien 19
4630 Kristiansand
22 58 60 00
post@rvtssor.no
© 2022 | RVTS | Ved bruk av denne nettsiden aksepterer du cookies fra Google Analytics.